Nieuws

Finalisten Tandartspraktijk van het jaar bekend

AMSTERDAM – Het waren spannende weken voor de acht genomineerden. Zij leverden een uitgebreide pitch in én kregen bezoek van een kritische – maar goedgeluimde – prejury. Inmiddels zijn de drie finalisten bepaald die om de titel ‘Tandartspraktijk van het jaar 2020’ gaan strijden. Welke praktijken dat zijn? U leest het hier.

De deelnemende kandidaten hebben al een heel traject achter de rug, beginnend in oktober. Na sluiting van de inschrijving sturen de deelnemende praktijken een korte schriftelijke ‘pitch’, inclusief foto’s. De acht praktijken die doorgaan naar de tweede ronde dienen zich uitgebreid te profileren, aan de hand van zes aspecten: Patiënt, Personeel, Wet- en regelgeving, Praktijkinrichting, Bedrijfsstrategie en Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De acht genomineerde praktijken waren:

 1. CBT Midden-Brabant, Ulvenhout
 2. Mondzorg Molenbeecke, Montfort
 3. Gaaf Mondzorg, Enschede
 4. Dom Tandartsen, Amsterdam
 5. Mondzorgcentrum Wiranto & Go, Almelo
 6. A.R.T. Tandartsen, Amersfoort
 7. Mondzorg Wandelweg, Wormerveer
 8. Tandartspraktijk Keijzershof, Pijnacker

Vervolgens zijn al deze praktijken door de ‘prejury’ bezocht. In een bezoek van anderhalf uur werden zij ondervraagd over alle aspecten van de praktijkvoering en natuurlijk hoorde ook een rondleiding bij het bezoek, met aandacht voor bijvoorbeeld de sfeer bij de entree en in de wachtruimte, de inrichting van de behandelruimten en niet te vergeten de sterilisatieruimte.

De finalisten
En nu het spannende moment. Welke praktijken gaan naar de finale?

De drie finalisten voor Tandartspraktijk van het jaar 2020 zijn (in willekeurige volgorde):

 • CBT Midden-Brabant, Ulvenhout
 • Mondzorgcentrum Wiranto & Go, Almelo
 • A.R.T. Tandartsen, Amersfoort

Meer weten over de finalisten? Klik op onderstaande knop en we stellen ze aan u voor.