Route naar de finale

Finale uitgesteld door coronavirus

Vanwege het coronavirus is tandartsbeurs Dental Expo, die gepland stond van 19-21 maart in de Amsterdamse RAI, helaas uitgesteld  tot later dit jaar. Hierdoor verschuift ook de finale van Tandartspraktijk van het Jaar 2020. Zodra de nieuwe datum bekend is, zullen we deze communiceren. Voorlopig kunt u gewoon blijven stemmen op uw favoriete praktijk!

Tot 15 oktober 2019 konden tandartspraktijken zich aanmelden via www.mondzorgpraktijkvanhetjaar.nl. In de tweede ronde volgde een uitgebreide pitch over zes aspecten die bij de beoordeling leidend zijn: Patiënt, Personeel, Wet- en regelgeving, Praktijkinrichting, Bedrijfsstrategie en Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In de derde ronde bezocht de prejury de acht genomineerde praktijken, die uitgebreid aan bod kwamen in verschillende media. In januari 2020 maakten we de drie finalisten bekend die in maart bezoek krijgen van de officiële jury.

Stemmen op uw favoriete praktijk kan nu al. Via de Facebookpagina van Verkiezing Tandartspraktijk van het jaar kunt u uw stem doorgeven tot een dag voor de verkiezing. Het resultaat van deze Facebookstemming telt voor 25% mee in de einduitslag.

Ook op 20 maart, de dag van de finale, kunt u invloed uitoefenen op de uitslag. Bij aankomst op Dental Expo krijgt u een stemformulier waarop u kunt kiezen tussen de drie finalisten. Op de stands van de organisatoren staan stembussen om uw formulier in achter te laten. De stemming onder de beursbezoekers telt voor 25% mee bij het bepalen van de uitslag.

Op verschillende momenten tijdens de dag kunt u de finalisten in actie zien. Op videoschermen stellen de drie praktijken zich in flitsende video’s voor. Daarnaast zullen de praktijkhouders pitches houden en ‘stevig’ ondervraagd worden door de professionele presentator. De echte finale vindt vervolgens plaats om 17.00 uur. In de Dental Lounge zal de jury verslag doen van de praktijkbezoeken en de punten toekennen, die voor 50% meetellen in de uitslag. Ook worden dan de uitslagen van de Facebook- en beursstemming bekendgemaakt, zodat we weten wie zich vanaf dat moment ‘Tandartspraktijk van het jaar 2020’ mag noemen.