Route naar de finale

Tot 15 oktober 2019 konden tandartspraktijken zich aanmelden via www.tandartspraktijkvanhetjaar.nl. In de tweede ronde volgde een uitgebreide pitch over zes aspecten die bij de beoordeling leidend zijn: Patiënt, Personeel, Wet- en regelgeving, Praktijkinrichting, Bedrijfsstrategie en Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In de derde ronde bezocht de prejury de acht genomineerde praktijken, die uitgebreid aan bod kwamen in verschillende media. In januari 2020 maakten we de drie finalisten bekend. Daarna moesten de jurybezoeken en de finaleronde helaas uitgesteld worden vanwege het coronavirus. Gelukkig kunnen we in de aanloop naar de uitreiking op vrijdag 18 maart (tijdens Dental Expo) de verkiezing weer oppakken.

Stemmen op uw favoriete praktijk kan vanaf 1 september 2022. Via de homepage van deze website kunt u uw stem doorgeven tot een dag voor de verkiezing. Het resultaat van deze poll telt voor 25% mee in de einduitslag.

Ook op 28 oktober, de dag van de finale, kunt u invloed uitoefenen op de uitslag. Bij aankomst op Dental Expo krijgt u een stemformulier waarop u kunt kiezen tussen de twee finalisten. Op de stands van de organisatoren staan stembussen om uw formulier in achter te laten. De stemming onder de beursbezoekers telt voor 25% mee bij het bepalen van de uitslag.

Op verschillende momenten tijdens de dag kunt u de finalisten in actie zien. Op videoschermen stellen de twee praktijken zich in flitsende video’s voor. Daarnaast zullen de praktijkhouders pitches houden en ‘stevig’ ondervraagd worden door de professionele presentator. De echte finale vindt vervolgens plaats om 17.00 uur. In de Dental Lounge zal de jury verslag doen van de praktijkbezoeken en de punten toekennen, die voor 50% meetellen in de uitslag. Ook worden dan de uitslagen van de poll en beursstemming bekendgemaakt, zodat we weten wie zich vanaf dat moment ‘Tandartspraktijk van het jaar 2022’ mag noemen.